Първият сериозен компромис е направен: ПСЖ изпълни желание на Мбапе


Първият сериозен компромис е направен: ПСЖ изпълни желание на Мбапе
Снимка: Getty Images

2114 0

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе поднови договора си с клуба до 2025 година и с това шокира целия футболен свят. В продължение на месеци всички бяха убедени, че Мбапе ще напусне "Парк де Пренс", за да се присъедини към Реал Мадрид, но това не се случи.

Самият Мбапе многократно даваше такива сигнали, но в крайна сметка ръководството на парижани успяха да го убедят да остане в клуба. По неофициална информация в ПСЖ са предложили ексклузивни параметри по новия договор - не само във финансово отношение.

Смята се, че Мбапе ще има решаваща роля в управлението на клуба, като дори ще може да взима решения за треньорите в ПСЖ. Сега RMC Sport съобщава и за първото желание на Мбапе, което е било изпълнено от ръководството - да играе на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Както е известно, олимпийският футбол не привлича особен интерес за звездите от световния футбол, които обикновено пропускат тази надпревара, за да могат да възстановят за новия сезон. Освен това обикновено клубовете на играчите са твърдо против те да взимат участие в олимпиади.

Мбапе обаче е бил категоричен, че иска да играе за Франция на Олимпийските игри след две години, които ще са в Париж. Французинът иска да стане олимпийски шампион с родината си и от ПСЖ няма да го спират да го стори.

В ПСЖ вече работят и по друго желание на Мбапе - да бъдат привлечени две конкретни футболни звезди (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички