ПСЖ щурмува "Камп ноу" в "Мисията невъзможна"


ПСЖ щурмува "Камп ноу" в "Мисията невъзможна"
Снимка: Getty Images/Guliver

1113 0

Мисията невъзможна. Освен заглавие на популярен филм с Том Круз в главната роля, това е и в общи линии надсловът на предстоящото тази вечер гостуване на Пари Сен Жермен в Барселона в четвъртфинален реванш от Шампионската лига. Успехът на каталунците с 3:1 на "Парк де Пренс" преди седмица превърна задачата на френския тим в епична, макар автоголът на Матийо в края да запази известна интрига за "Камп ноу".

Играчите на Лоран Блан се нуждаят от поне три гола и нито един инкасиран, за да си осигурят класиране на полуфинал. И въпреки това, треньорът на парижани успя да намери аргументи в полза на своя отбор тази вечер: "ПСЖ е единственият европейски отбор, който успоя да вкара три гола срещу Барса", заяви на пресконференцията специалистът, визирайки успеха на парижани с 3:2 в груповата фаза на турнира по-рано през сезона.

Другият факт, който дава известна надежда на гостите, е статистически. Общо 3 са случаите, в които Барселона губи у дома и бива елиминиран от евротурнирите - срещу Видеотон (сезон 1984/85), Ливърпул (1989/90) и Милан (1994/95).

Звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович, който се завръща в игра след изтърпяно наказание, отново е натоварен с огромни очаквания. Нападателят излиза за втори път с екипа на парижани срещу бившия си тим Барселона, като първия път откри резултата в 15-ата минута. В крайна сметка обаче каталунците спечелиха двубоя с 3:1.

Междувременно, добра новина зарадва щаба на домакините в деня преди мача. Халфът Андрес Иниеста, който получи контузия в първия четвъртфинал в Париж, покри късния фитнес тест и ще бъде на линия тази вечер. Въпреки това, малко вероятно е испанският национал да бъде в титулярния състав на Луис Енрике.

Не такъв късмет имаше колегата му начело на ПСЖ Лоран Блан, който отново е лишен от част от най-добрите си играчи. Капитанът Тиаго Силва, който също се контузи в първия двубой, отпадна от групата. Аут със сигирност е и халфът Тиаго Мота, който също лекува травма. Освен Ибрахимович в състава на парижани се завръща и Марко Верати, който пропусна срещата преди седмица.

Единственият отсъстващ в лагера на Барселона пък е Матийо, който получи контузия в двубоя срещу Валенсия.

"Резултатът от първия мач е добър, но не е категоричен. Трябва да изиграем още един голям мач, за да решим крайния изход в наша полза. Оставаме реалисти. Всичко останало ще доведе до разочарование и грешна нагласа към този иначе толкова важен мач", заяви на пресконференцията си Луис Енрике.

Вероятни състави:

Барселона: Тер-Щеген, Алба, Алвеш, Масчерано, Пике, Шави, Ракитич, Бускетс, Неймар, Суарес, Меси

ПСЖ: Сиригу, Ван дер Вийл, Максуел, Маркиньос, Луис, Пасторе, Матюиди, Верати, Лукас, Ибрахимович, Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички