ПСЖ продава две от звездите си спешно през зимата


ПСЖ продава две от звездите си спешно през зимата
Снимка: Gulliver/GettyImages

2301 0

В исторически план зимният трансферен прозорец е далеч по-спокоен от летния такъв, но в ПСЖ това няма да важи през януари. Оказва се, че френският гранд трябва да се раздели поне с няколко свои играчи, за да успее да се вмести в правилата на Финансовия феърплей на УЕФА.

Както е известно, през август ПСЖ взе Неймар и Килиан Мбапе, но успя да си издейства да плати само за услугите на бразилеца (222 милиона евро). Причината за това е, че френският национал е привлечен под наем и чак през следващото лято клубът ще плати договорените 180 милиона евро (от които са платени 20 за наема до момента).

Въпреки този опит за омекотяване на ударите, които клубът ще понесе от УЕФА, ПСЖ се налага да продаде играчи за около 80 милиона евро още през зимата, за да успее да се вмести в правилата, установени от ръководния европейски футболен орган. И според "BFMTV", Унай Емери е склонил да продаде Лукас Моура и Анхел Ди Мария.

Двамата загубиха титулярните си места през този сезон, но евентуална тяхна продажба ще наруши ротациите на треньора, а скамейката на парижани ще стане по-къса, и то за решаващата част от сезона. За щастие на отбора, разликата в Лига 1 расте и е много вероятно още през януари-февруари тя да надхвърля 10 точки, което ще помогне на отбора да се съсредоточи върху основната си цел - Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички