ПСЖ дава умопомрачителна заплата на Неймар и го прави най-скъпоплатения в света


ПСЖ дава умопомрачителна заплата на Неймар и го прави най-скъпоплатения в света
Снимка: Getty Images/Guliver

3273 0

Бразилският нападател Неймар ще печели по 865 хиляди евро седмично, след като се финализира трансферът му в ПСЖ, твърди BBC. Най-горещата тема на трансферния пазар не спира да обикаля всички световни издания, като дори се появи информация, че Неймар вече е минал медицинските прегледи.

Годишната заплата на бразилеца във френския тим ще се равнява на колосалните 45 млн. евро без данъците. От Барселона вече са заявили, че щом искат толкова много Неймар, трябва да платят освобождаващата му клауза в размер на 222 млн. евро. Това означава, че при 5-годишен договор общата сума, която ще се похарчи за най-скъпия трансфер в историята възлиза на  близо 450 млн. евро.

Според списание Forbes в момента Неймар е единственият футболист, който печели повече пари от спонсорски договори и ангажименти извън терена, отколкото от контракта си с Барса. Сумата е по-голяма, която получава Лео Меси, който по непотвърдена информация прибира по 557 хиляди евро на седмица. Кристиано Роналдо получава още по-малко - 407 хиляди евро за седем дни. Така Неймар е на път да се превърне в най-скъпоплатения футболист в целия свят, измествайки от първата позиция в тази класация друг аржентинец - Карлос Тевес, който получава седмична заплата в размер на близо 700 хиляди евро.

Очаква се официалното се представяне на Неймар да е на 5 август, като приготовленията в Париж са огромни и искат всичко да е запомнящо се. Както вече знаете, в сряда нападателят обяви решението си пред съотборниците си в Барселона, че иска да напусне, а малко след това и от клуба официално потвърдиха тази информация. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички