Олимпик Марсилия "хвърли кърпата" в борбата за титлата във Франция


Олимпик Марсилия "хвърли кърпата" в борбата за титлата във Франция
Снимка: Getty Images

1157 0

Отборът на Олимпик Марсилия като че ли окончателно се прости с амбициите си за титла от френската Лига 1 през сезон 2022/23, след като завърши 0:0 като гост на Лориан в среща от 30-тия кръг!

Тимът на Игор Тудор не успя да вкара гол на 10-ия във временното класиране и спечели само точка от визитата си, с която събра общо 61 и вече изостава на 8 от лидера ПСЖ (69) и на 2 от втория Ланс (63).

Двубоят не бе особено зрелищен - марсилци владееха повече топката (60:40), но отправиха едва два точни удара към вратата на съперника, докато домакините се отчетоха с пет, а всеки един от тях бе спасен от Пау Лопес. 

При оставащи 8 кръга до края на кампанията, главната цел на Олимпик Марсилия ще бъде второто място, което дава директен "билет" за груповата фаза на турнира Шампионска лига през следващата кампания (ако тимът на Тудор завърши трети - ще трябва да минава през квалификации за ШЛ).

*В следващия кръг №31 в Лига 1 Олимпик е домакин на Троа (16 април), докато ПСЖ и Ланс ще си дадат директен сблъсък на "Парк де Пренс" (15 април)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички