Официално: ПСЖ научи съдбата си в делото за нарушаване на Финансовия феърплей


Официално: ПСЖ научи съдбата си в делото за нарушаване на Финансовия феърплей
Снимка: Guliver/GettyImages

2065 0

Ръководството на ПСЖ получи най-добрата възможна новина след обвиненията към клуба за нарушаване на правилата за Финансов феърплей. Спортният арбитражен съд уважи жалбата на френския тим срещу УЕФА и постанови, че отборът не подлежи на санкции по тези обвинения.

Пари Сен Жермен бе разследван за нарушаване на финансовия феърплей, но след днешното решение на КАС, процедурата ще бъде прекратена. Решението на Спортния арбитражен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

След трансферите на Неймар и Килиан Мбапе започна разследване срещу ПСЖ за нарушаване на правилата, установени от Комисията за финансов контрол към УЕФА. Първоначално разследването беше прекратено, но по настояване на председателя на комисията то беше продължено. Развръзката обаче настъпи днес с решението на "CAS", а това означава, че ПСЖ няма да бъде наказван, въпреки съмненията за сериозни нарушения на правилника.

Както е известно, клубът похарчи над 500 милиона евро само в последните две години за подсилване на своя състав, а финансирането в клуба идва от съмнителна спонсорска сделка с фирма, чиято собственост е на собственика на ПСЖ. След днешното решение обаче, последствия за ПСЖ няма да има, което означава, че няма да се наложи продажба на някоя от звездите. Това е сериозен удар за клуба, който иска да привлече и Неймар, и Мбапе (вижте подробности тук).

Освен това ръководството на клуба спокойно ще може да прави нови трансфери, а бюджетът за следващото лято ще е много сериозен, а голямата цел на ПСЖ е една от звездите на пряк конкурент в Шампионска лига (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички