Официално: Бензема обяви ще играе ли на Евро 2016


Официално: Бензема обяви ще играе ли на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

1416 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема лично обяви, че няма да играе на Европейското първенство по футбол през лятото. Най-добрият френски реализатор през последните години е получил негативен отговор на последната среща с федерацията на страната и няма да играе за Франция и няма да може да представя родината си на форума, който ще се изиграе в страната от 10-и юни до 10-и юли.

"За мое огромно съжаление, както и на всички тези хора, които ме подкрепяха, няма да бъда избран в състава на Франция за Евро 2016", написа Бензема в Twitter и сложи край на най-голямата сага във френския футбол през последните месеци.

Реал Мадрид с първи звезден трансфер за лятото

28-годишният нападател стана основна тема на дискусия дали трябва да играе за "петлите", след като беше обвинен в съучастие в изнудването на своя съотборник Матийо Валбуена.

В крайна сметка, френската федерация е взела решение да не включва Бензема в състава след консултация с Дидие Дешам. Така отбелязалият 25 гола в 29 мача през сезона нападател няма да води нападението на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички