Няколко сериозни изненади в селекцията на Белгия за Евро 2016


Няколко сериозни изненади в селекцията на Белгия за Евро 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

2624 0

Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс обяви списък от 24 играчи, на които ще разчита по време на Евро 2016, което ще се проведе във Франция от 10-ини до 10-и юли.

Новината на деня е, че капитанската лента на "червените дяволи" ще бъде звездата на Челси Еден Азар, който записа ужасяващ сезон с екипа на лондончани, но в последния месец навлиза в страхотна форма. Той поема лентата от Венсан Компани, който няма да играе на Европейското първенство по футбол заради контузия.

Най-сериозните липси в състава са тези на Кевин Миралас, Насер Шадли и Торген Азар, който прави страхотен сезон в Първа Бундеслига. Все пак един от тримата може да бъде повикан при контузия на някой от титулярите.

Италиански национал отпада за Евро 2016

В разширения състав е повикан и Кристиан Бентеке, който в последните месеци беше закотвен на пейката в Ливърпул. Все пак обаче Вилмотс е решил да му гласува доверие.

Вратари: Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Жеан-Франсоа Жиле

Защитници: Тоби Алдервейрълд, Дедрик Боята, Джейсун Денайер, Бьорн Енхелс, Николас Лобаертс, Джордан Лукаку, Томас Меуние, Томас Вермаален, Ян Вертонген

Халфове: Муса Дембеле, Маруан Фелайни, Раджа Наинголан, Аксел Витцел, Еден Азар, Кевин Де Бройне, Яник Караско, Дрийс Мертенс

Нападатели: Матчи Батшуай, Кристиан Бентеке, Дивок Ориги, Ромелу Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички