Най-скъпата атака в света


Най-скъпата атака в света
Снимка: Getty Images/Gulliver

1502 0

ПСЖ сътвори истински фурор на трансферния пазар през това лято. Парижани сключиха рекордна сделка за привличането на Неймар от Барселона за 222 млн. евро, но това не се оказа достатъчно. Според последните информации във Франция, отборът ще привлече и младата сензация на Монако - Килиан Мбапе за 180 млн. евро.

Това означава, че само  за двама играчи ще се похарчат историческите 402 млн. евро. С добавка от още 63 млн. евро, които бяха платени за Едисон Кавани през 2014 година, финансовите разходи за това грандиозно, атакуващо трио стават 466 млн. евро. Подписването на тези трима играчи е изключително впечатляващо като се има предвид, че френското първенство се смята за петото най-добро в Европа след Висшата лига, Примера Дивисион, Бундеслигата и Серия А. През новата кампания ПСЖ вече може наистина да опита да постигне нещо запомнящо се в Шампионска лига, което е и голямата цел на собствениците.

Наставникът на тима Унай Емери знае, че в момента има една от най-трудните задачи, а именно да приспособи Дракслер, Моура, Пасторе и Ди Мария, като последният е силно желан от Барселона. Парижани може и да се съгласят на сделка, тъй като УЕФА строго наблюдава тима и ще следи за финансовия феърплей след толкова скъпи покупки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички