Монако със знаменит обрат срещу ПСЖ


Монако със знаменит обрат срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1390 0

Монако постигна впечатляващ обрат срещу френския шампион ПСЖ и стигна до победа с 3:2 у дома, въпреки че изоставаше с два гола на почивката. Дербито от 11-ия кръг на Лига 1 на "Стад Луи II" в Монако предложи много емоции на зрителите, но този резултат поставя под още по-голямо напрежение наставника на ПСЖ Томас Тухел, който може и да загуби работата си, ако не запише победа срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига следващата седмица.

Лидерите в класирането на Франция започнаха двубоя с Неймар и Маркиньос на пейката, но в тяхно отсъствие инициативата пое Килиан Мбапе, който откри резултата в 25-ата минута, а 12 минути по-късно удвои преднината на гостите от дузпа. "Монегаските" имаха късмет да се оттеглят на почивката със само два гола пасив, тъй като в оставащите минути от първото полувреме попадения на Мбапе и Мойс Кийн бяха отменени.

На почивката треньорът на Монако Нико Ковач вкара в игра опитния Сеск Фабрегас и това даде резултат, като домакините успяха да изравнят резултата до 66-ата минута с две попадения на централния нападател Кевин Воланд. В 84-ата минута груба грешка на Абду Диало доведе до дузпа за Монако и червен картон за защитник на парижани, а Фабрегас не сбърка от бялата точка и донесе успеха на своя тим.

Така Монако сложи край на серията от осем поредни победи на ПСЖ в първенството и се изкачи до второ място в класирането с 20 точки. ПСЖ остава лидер с 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички