Меси и Неймар изнесоха лекция на Клермон, аржентинецът напомни за гения си (ВИДЕО)


Меси и Неймар изнесоха лекция на Клермон, аржентинецът напомни за гения си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11745 0

ПСЖ смачка Клермон в първия кръг на Лига 1, а през срещата Лионел Меси и Неймар напомниха защо са едни от най-добрите на света. Възпитаниците на Кристоф Галтие спечелиха визитата си на непретенциозния съперник с 5:0, а двамата латиноамериканци се отчетоха с общо 3 гола и 4 асистенции.

Шампионите бяха решени да победят съперника си и това бе показано от агресивната им игра през цялото време. Те не оставиха чисти шансове на домакините, а междувременно създаваха положение след положение, дори и без големия липсващ - Килиан Мбапе. 

Първото попадение в срещата падна още преди 10-тата минута, когато атака по левия фланг бе завършена от Неймар, като топката преди това бе отразена от вездесъщия Меси. След 16 минути последва мълниеносна контраатака на "принцовете", която отново бе дело на дуото Меси-Неймар, но този път завършена от Хакими. 

До края на първата част бразилската суперзвезда даде още една асистенция - този път към Маркиньос, който засече топката с глава при центриране от статично положение. 

През втората част гостите намалиха оборотите, но промените на Галтие дадоха резултат и в последните десет минути паднаха нови две попадения. Те бяха дело на Лео Меси, който първо напомни за отличния си дрибъл и чудесната комбинативност с Неймар, а след още пет минути вдигна трибуните на крака, тъй като успя да реализира със "задна ножица" във вратата на Диау.

Очаквайте подробности!

Първо полувреме:

Срещата започна с висока преса от домакините, които въпреки, че са аутсайдери - създадоха повече остри атаки до петата минута. 

В 6-тата минута Хакими напредна по десния фланг и прати ниско центриране посока наказателното поле, където Неймар насочи в рамките на вратата. Преди това обаче играч на Клермон се хвърли на шпагат и изби в корнер. 

Гол! Неймар извежда съотборниците си напред в резултата след атака по левия фланг. Сарабия атакува отляво и прати вратарското поле, където Меси отклони към бразилският национал, който този път не остави шанс на противниковия вратар! 0:1


Гол! В 26-тата минута мълниеносна атака на парижани удвои разликата в срещата. Възпитаниците на Галтие контраатакуваха през центъра на терена и след само три паса Хакими прати топката във вратата на Диау. Меси подаде към първия голмайстор в срещата, а той с диагонален пас прати към бека! 0:2!

Гол! Дуото Меси-Неймар продължава да се забавлява и вторият записва асистенция. В 38' бразилецът центрира от фаул и Маркиньос прати топката с глава в мрежата на Диау. Това бе шестият точен удар за гостите! 0:3!

Второ полувреме:

Парижани продължиха да са по-активните в началото на частта, но частично намалиха оборотите. В първите 15 минути те притежаваха топката през 63% от времето, а гостите се опитваха да създадат опасни положения, които да накажат гостите. 

Галтие направи някои смени в средата на втората част и освежи състави си, но в същото време възпитаниците му пестят сили за предстоящите седмици. Противникът също не успя да създаде нещо по-опасно, така че "принцовете" можеха да си позволят по-мудни действия.

Гол! Меси също успя заслужено да се разпише, като по този начин затвърди отличното си представяне. Неговото попадение падна в 80-тата минута. Аржентинската легенда си поведе топката от центъра на игрището, комбинира с Неймар и прати топката във вратата на противника. 

Гол! Лео Меси реши да смълчи критиците от миналата кампания и вкара същински шедьовър в 85-тата минута. Той получи чудесен пас от Паредес, овладя топката на гърди и със задна ножица не остави шансове на Диау! 0:5!

Стартови състави:

КЛЕРМОН: Диау, Сейду, Витеска, Ожие, Боргес, Гастиен, Гоналон, Алевина, Сарачевич, Рашани, Андрич

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Кимпембе, Хакими, Витиня, Верати, Нуно Мендеш, Сарабия, Меси, Неймар

Преди мача:

Миналогодишните шампиони вече стартираха официалните двубои, тъй като се наложиха над Нант с 3:0 и завоюваха "Трофея на шампионите". Тогава големият липсващ бе Килиан Мбапе, който се очаква да пропусне и днешния мач поради контузия. 

Въпреки липсата на французина, гостите влизат като изявен фаворит, а единственото "ново" лице, което се очаква да стартира е Витиня. Междувременно Галтие извади сериозен брой играчи от групата, голяма част от които - неодобрявани от наставника.

Двата тима ще се срещнат за трети път в историята, като столичани взеха убедително и двете срещи преди това - 6:1 и 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички