Мбапе отхвърлил нова примамлива оферта от ПСЖ, готви се за трансфер в Реал Мадрид още през август


Мбапе отхвърлил нова примамлива оферта от ПСЖ, готви се за трансфер в Реал Мадрид още през август
Снимка: Getty Images

6156 0

И началото на август на предложи край на трансферната сага около Килиан Мбапе. Всичко дори изглежда и по-заплетено, а новият сезон вече наближава. 

Ново предложение, отхвърлено от Мбапе

Фабрицио Романо информира, че ПСЖ е отправил примамливо предложение към Мбапе, включващо клауза за гарантирана продажба през лятото на 2024 г. И това предложение обаче не е било прието от френския национал. Отхвърлянето на френския нападател обаче предполага, че неговите стремежи са извън настоящия му договор.

Романо добавя, че обявеното предложение за договор е имало внимателно изработена клауза за гарантирана продажба за летния трансферен прозорец на 2024 г. Все пак това не е било достатъчно, за да промени решението на Мбапе. Това затвърждава мнението на парижани, че Мбапе се е договорил с Реал Мадрид да премине на "Бернабеу" без трансферна сума догодина.

ПСЖ обаче са решени да не пускат звездата си без пари

Според сегашната му сделка, шампионите от Лига 1 ще бъдат принудени да му платят още 40 милиона евро бонус на 31 август, което е още един стимул за тях да го изпратят навън по-рано, отколкото по-късно. Лагерът на Мбапе търси различни начини, по които биха могли да преговарят за напускане на парижани, без да се отказват от тези пари, ако Мадрид в крайна сметка направи ход.

Източници в Катар, където са базирани собствениците на клуба, разкриха пред AS, че смятат, че цялата сага ще отнеме време - поне след 15 август - за разрешаване. Предположението все пак е, че може да има значително развитие през следващите няколко дни. Със сагата около Мбапе се спират и важни трансфери в ПСЖ, които пречат на плановете на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички