Мбапе: Не искам "Златната топка", а да помогна на Неймар да я вземе


Мбапе: Не искам "Златната топка", а да помогна на Неймар да я вземе
Снимка: Guliver/GettyImages

1309 0

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че ще помогне на звездния си съотборник Неймар да спечели "Златната топка". Младият французин говори пред "Le Parisien".

"Страстта към футбола ми помага да преодолея всичко. Когато не ме пускат да играя, не съм доволен. Футболът е единственото, което ми позволява да се чувствам удовлетворен и да се отърва от напрежението. Когато съм на терена, забравям за всичко и играя, сякаш съм дете", призна 18-годишният Мбапе.

На каква позиция предпочитате да играете?

- Трудно е да се каже. В младежките отбори не съм играл на една позиция за повече от две години. В Монако завърших като централен нападател. Бих казал, че това ми е любимата позиция. Но след година отговорът ми може да е различен.

Какви са вашите лични цели?

- ПСЖ се стреми да бъде най-добрият клуб в света. Затова ние трябва да спечелим всичко, за да не оставим съмнение у никого. Трябва незабавно да се позиционираме като силен отбор, който може да доминира на терена със своя игрови стил. Това е ключът към успеха.

В дългосрочен план планирате ли да спечелите "Златната топка"?

- Не, имам съотборник, който иска да я спечели. Личната ми задача е да вкарам колкото се може повече голове и да помогна на Неймар. Той може да ни помогне да спечелим много титли, така че трябва да се погрижим за него. И ще бъда доволен, ако му помогна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички