L`Equipe разкри за любопитна сделка между Монако и ПСЖ и за това каква е трансферната сума на Мбапе


L`Equipe разкри за любопитна сделка между Монако и ПСЖ и за това каква е трансферната сума на Мбапе
Снимка: Getty Images/Gulliver

5735 0

Френското издание "L`Equipe" публикува днес изключително интересен материал относно трансфера на Килиан Мбапе от Монако в ПСЖ и евентуална бъдеща продажба на френския национал в близкото бъдеще. В материала става въпрос за любопитната сделка, която двата тима са постигнали, както и за това каква е настоящата трансферна цена на голмайстора.

Според иданието тимът от френската столица е платил 145 милиона евро, за да притежават правата на футболиста. Официално обаче тази сума е 180 милиона, а в такъв случай къде са останалите 35 милиона? "L`Equipe" твърди, че в договора между монегаските и шампионите е вписана точка, според която Монако ще вземе оставащите 35 милиона при спазването на едно от двете условия:

- ако ПСЖ продаде играча до края на настоящия му договор, който изтича през 2022 година.

- ако ПСЖ поднови договора на играча.

Това означава, че почти сигурно Монако ще прибере въпросната сума, като единствено тя може да им се изплъзне, ако Мбапе си тръгне като свободен агент след 3 години, което на практика изглежда невъзможно. 

Освен това изданието пише още и каква е моментната трансферна цена на френския голмайстор. Ако някой от отборите в Европа "почука" на вратата на ПСЖ и иска да вземе футболиста, трябва да е подготвил сума в порядъка 230-250 милиона, което ще направи Килиан Мбапе новият най-скъп играч в историята на футбола. 20-годишният играч е един от най-обещаващите таланти на футбола, като за момента той оправдава напълно очакванията към себе си.

Самият Мбапе пък си постави доста неочаквана цел за 2020 година. Каква е тя може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички