Краят на една ера: Килиан Мбапе обяви, че напуска Пари Сен-Жермен! (ВИДЕО)


Краят на една ера: Килиан Мбапе обяви, че напуска Пари Сен-Жермен! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2255 0

Очакваното от месеци се официализира преди броени минути - в специално видеообръщение, мегазвездата Килиан Мбапе обяви, че напуска Пари-Сен Жермен. В него той отправи много топли думи към клуба и феновете, благодари на всичките треньори, директори и съотборници, с които е работил досега и сподели, че в неделя, срещу Тулуза, ще изиграе прощалния си мач на "Парк де Пренс", като играч на парижани, и ще се сбогува с публиката.

6 титли на Франция, 306 мача, 255 гола....

"Искам да обявя, че приключението е към края си! Със сигурност напускам ПСЖ през лятото и в неделя за последен път ще изляза като негов играч на "Парк де Пренс. Емоциите бушуват в мен - бях част от най-големия клуб във Франция и един от най-силните в света! Бях рамо до рамо с велики играчи, аз самият израстнах като футболист и разбрах какво значи да играеш под голямо напрежение", казва Мбапе в началото на видеото.

Килиан Мбапе

Един от най-добрите играчи в света през последните години прекара цели 7 години в Пари Сен-Жермен. За това време той вкара внушителните 255 гола в 306 официални срещи, а има и още три мача до края на сезона - два за първенство и финалът за Купата на Франция с Лион. Той вдигна титлата в Лига 1 шест пъти, а веднъж игра финал и за Шампионска лига, загубен с 0:1 от Байерн (2020 г). 

Мбапе със сигурност си тръгва с известна горчилка от отбора, след като не успя да спечели най-комерсиалния клубен турнир, а в тазгодишното издание много изненадващо отпадна от Борусия Дортмунд на полуфинал. Почти сигурната му следваща дестинация е Реал Мадрид, въпреки че все още няма нищо официално обявено.

Още: Килиан Мбапе е подписал с Реал Мадрид преди почти 3 месеца?

ПСЖ набеляза "викинг" за заместник на отиващия в Реал Мбапе?

ПСЖ показа екипите за сезон 2024/25 - няма и следа от Килиан Мбапе (ВИДЕО)

ПСЖ пести 200 милиона евро, след като Килиан Мбапе напуска - Първа лига струва по-малко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички