Когато срещнеш най-тежката си професионална дилема... едва на 18


Когато срещнеш най-тежката си професионална дилема... едва на 18
Снимка: Guliver/GettyImages

3323 0

Нападателят на Монако Килиан Мбапе трябва да вземе много важно решение в следващите няколко дни - дали да остане в настоящия си клуб и да подпише нов договор, или да премине в по-голям отбор (по всяка вероятност Реал Мадрид). Едва на 18 години, той е считан за най-големия талант във футбола и е искан от редица клубове, сред които Манчестър Сити, Арсенал, ПСЖ и други, но реално неговото решение е между два тима - Монако и Реал Мадрид.

Голямата въпросителна пред него е свързана с Мондиал 2018. Той иска да направи всичко по силите си, за да участва на Световното първенство в Русия, като това е и големият проблем с евентуален трансфер на "Сантиаго Бернабеу" - ще получи ли достатъчно минути, с които да си гарантира място в селекцията на Дидие Дешан.

В същото време обаче Реал Мадрид се опитва да освободи място, за да привлече френския нападател още през това лято. Алваро Мората е напът да премине в Манчестър Юнайтед, а Мариано Диаз ще бъде отдаден под наем, което ще остави отбора само с един централен нападател - Карим Бензема. Това ще позволи на Зидан да вземе Мбапе и да го използва както по лявото крило на атаката, така и като централен нападател, която е предпочитаната от Мбапе позиция.

Ако Реал успее да убеди младока, че ще получи своите шансове, то можем да очакваме трансфер още през това лято. В противен случай "кралете" ще трябва да изчакат още една година преди да счупят рекорда за трансфер, привличайки експлозивния национал на "петлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички