Клод Макелеле: Аз спасих кариерата на Бакайоко


Клод Макелеле: Аз спасих кариерата на Бакайоко
Снимка: Getty Images/Guliver

3617 0

Бившият играч на Челси Клод Макелеле разказа интересна история от времето, в което бе технически директор на Монако. Тогава в състава е 19-годишният Тиемуе Бакайоко, който по онова време не става от пейката. В мачовете, в които попадне в групата, а те не са били много, той винаги е бил резерва.

След разговор на четири очи между Макелеле и треньора Леонардо Жардим обаче, постепенно Бакайоко започва да трупа игрови минути преди да се превърне в един от най-важните играчи на тима. През последния сезон той бе с ключова роля и за шампионската титла на тима.

"Когато дойдох в Монако забелязаха Бакайоко, който седеше на пейката. Гледах негови видеа и видях нещо. Това бе и причината да отида на тренировката на тима, за да поговоря с него. Обръщах му внимание след всяка тренировка, той правеше много от нещата грешно. 

Той имаше проблеми не само с футбола, имаше и лични проблеми, но няма да говоря за тях. Започнах от началото да говоря повече с него, трябваше да му прочистя главата. Когато имаш няколко проблема, за които мислиш, ти не можеш да се съсредоточиш върху играта си.  Тогава помагах не само на него, помогнах и на Мбапе и на Лемар. 

После дойде моментът, в който трябваше да си тръгна и отидох отново при Жардим. Казах му, че Бакайоко трябва да играе по-често и рано или късно ще види резултати, които ще го впечатлят. Това и се случи", разказва бившият халф, който с екипа на Челси записа над 210 мача, спечели две шампионски титли на Англия и игра финал в Шампионска лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички