И Бербо не помогна на Монако, Ювентус икономично върви напред


И Бербо не помогна на Монако, Ювентус икономично върви напред

3762 0

Монако отпадна от Шампионската лига. Тимът на Димитър Бербатов удържа 0:0 в мач 1/4-финалите на Шампионската лига. "Монегаските" имаха да наваксват пасив от 0:1 в първия мач срещу един от най-стабилно представящите се отбори в Европа.

Първо порувреме

Натиск на домакините, но без особен успехИграчите на Монако разиграват по цялата дължина на терена, но не могат все още да създадат реална опасност пред съперниковата врата.

Юве изравни играта и на свой ред създаде положения.

Буфон не се намеси убедително в 15-та минута, но Андреа Бардзали успя да изчисти топката.

Кондогбия пробва да изненада Буфон в 20-та минута с нов далечен удар, но вратарят на Ювентус внимаваше и улови сигурно топката.

Футболистите на Монако имаха претенции за дузпа в 36-та минута. Кондогбия падна след съприкосновение с Артуро Видал и Джорджо Киелини, но съдията прецени, че няма основания да свири дузпа.

Карлос Тевес стреля изненадващо в 44-та минута, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Даниел Субашич.

Второ полувреме

Монако бе много близо до това да вкара гол в 50-та минута, когато Жоао Моутиньо центрира в наказателното поле на Ювентус, където Абденур и Буфон се разминаха с топката, но Патрис Евра се намеси решаващо и успя да избие топката.

Първата добра възможност в мача пред Димитър Бербатов бе в 55-та минута, когато той стреля, но Буфон отново спаси.

Пред Бербатов се откри нова възможност в 79-та минута, когато той стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Буфон.

Андреа Пирло нацели левия стълб на вратата на Данил Субашич в 90-та минута след удар от около 30 метра от фаул.

Така Ювентус се класира за полуфиналите на Шампионската лига.

Жребият за следващата фаза на турнира е в петък от 13 часа.

Състави

Монако: Даниел Субашич – Фабиньо, Курзава, Абденур, Раги – Жоао Моутиньо, Бернардо Силва, Жофри Кондогбиа, Жереми Тулалан – Караско, Марсиал

Ювентус: Джанлуиджи Буфон – Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини – Щефан Лихщайнер, Артуро Видал, Андреа Пирло, Клаудио Маркизио, Патрис Евра – Карлос Тевес, Алваро Мората.

Преди мача

"Прицелили сме се в полуфиналът от Шампионската лига. Ние сме много добър отбор и не мисля, че някой може да го оспори, защото го доказахме в мачовете с Арсенал и сега в първия мач с Ювентус", обави Димитър Бербатов преди двубоя.

Досега българинът се е изправял осем пъти срещу отбори от Апенините и само веднъж е реализирал. През сезон 2004/05 Бербатов носи екипа на Байер (Леверкузен) и вкарва при гостуването на Рома, завършило 1:1.

Треньорът му Леонардо Жардим беше организирал екип от 7 души да анализират играта на италианците.

Французите още плачат за дузпата, която реши първия мач. Според тях е нямало такава и съдията е ударил рамо на Юве.

Под въпрос за домакините е една от ключовите им фигури – Жереми Тулалан, който пропусна мача преди седмица от Лига 1. Жофри Кондогбия и Набил Дирар също имат проблеми, но се очаква да стартират.

Старата госпожа“ мачка всичко по пътя си в Серия „А“ и едва ли има сила, която да я спре да спечели титлата за четвърти пореден път, но това вече не е достатъчно. „Черно-белите“ изпитват сериозен глад за успехи в Шампионска лига, където не са играли на полуфинал от 2003 година. Именно този сезон е големият шанс на отбора да остави трайна следа в най-силния клубен турнир и играчите ще направят всичко по-силите си.

Юве мачка всичко по пътя си в Серия „А“ и едва ли има сила, която да спре тима за титлата.

Статистиката пък определено не е на страната на Монако. Французите само веднъж са успявали да елиминират италиански отбор, а последният им сблъсък срещу състав от Апенините е именно срещу Юве – през 1998 година, когато тимовете се срещат на полуфиналите в Шампионска лига. „Бианконерите“ са безкомпромисни у дома – 4:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички