Френско-бразилската доминация в ПСЖ прати Кавани в депресия


Френско-бразилската доминация в ПСЖ прати Кавани в депресия
Снимка: Guliver/GettyImages

2310 0

Пари Сен Жермен се представя изключително от началото на сезона и френският гранд няма нито една загубена точка в Лига 1. Неймар и Килиан Мбапе пък се разбират все по-добре на терена, което се вижда ясно особено през последния месец, след като и двамата навлязоха във форма след завръщането си от Световното първенство по футбол.

Комбинациите между двамата са изключителни, а статистиката на "Екип" показва, че те се търсят постоянно по терена. От началото на сезона 25% от подаванията на бразилския ас са за френското дете чудо, докато Мбапе насочва 31% от пасовете си за Неймар.

И, докато всички в Париж са щастливи от факта, че двамата се разбират идеално, то има един супер футболист, който страда от това разбирателство - Едисон Кавани. Нападателят е тотално изолиран, като това важи основно за бившия играч на Барселона. Той е подал топката на Кавани едва в 0.5% от случаите, докато Мбапе подава на уругваеца в 5% от случаите.

Тази статистика беше на показ най-вече срещу Лион в последния кръг на Лига 1. Кавани не получи нито едно подаване от страна на двамата си колеги в атаки, а още в 40' напусна терена заради червения картон на Кимбемпе. През второто полувреме ПСЖ вкара 4 гола, всичките от които дело на Мбапе.

Според френското издание, Кавани се чувства все по-тъжен в Париж, а положението е много по-лошо за него от времето, когато трябваше да играе на лявото крило заради наличието на Златан Ибрахимович. Във Франция са убедени, че ако това положение се запази, Кавани ще настоява за трансфер, и то още през зимния трансферен прозорец. Междувременно обаче към Мбапе се появи много сериозен интерес и оферта от над 200 милиона евро - ето от кой европейски гранд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички