Френските футболисти с невероятен жест към немските си колеги след трагедията


Френските футболисти с невероятен жест към немските си колеги след трагедията

2719 0

Футболистите на френския национален отбор направиха сериозен жест към играчите на Германия след края на контролната среща между двете селекции във вечерта на терористичните атаки в Париж.

Възпитаниците на Йоахим Льов и всички членове на немската делегация са трябвали да останат в съблекалните и подземията на "Стад дьо Франс", където беше първата терористична атака. Пред стадиона се взривиха трима терористи, които са били с жилетки, оборудвани с бомби.

Немските футболисти са били инструктирани да останат до сутринта, тъй като хотелът им е бил известен и е имало по-голяма опасност за техните животи.

Френските играчи са имали правото да се приберат по домовете си, като това е бил и съветът на местните власти. Играчите на Лоран Блан обаче категорично са отказали да напуснат и са останали заедно със своите немски колеги в знак на солидарност.

"Френският национален отбор обяви единодушно, че докато Германия е на стадиона, те също ще останат. Това беше невероятен жест на другарство от страна на французите", заяви днес временният президент на Германската футболна асоциация Райнард Раубал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички