Ето я истинската причина защо Неймар напусна Барселона


Ето я истинската причина защо Неймар напусна Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

10122 0

Лионел Меси е една от причините Неймар да иска да напусне "Барселона". Това твърди испанският журналист на "Ел Паис" Рамон Беса. Двамата футболисти всъщност са добри приятели и аржентинецът е повлиял на решението на Ней непряко.

Според Беса началото на цялата сага с напускането на бразилеца е през март 2017 г. Той дори разкрива точната дата - 8 март. Тогава каталунците постигнаха невиждан успех, след като отстраниха "Пари Сен Жермен" и се класираха за четвъртфинал в Шампионска лига.

Това се случи след като "Барса" загуби в първия мач с 0:4. На "Камп Ноу" обаче каталунците сътвориха невероятен обрат, вкарвайки 6 гола, срещу само 1 за ПСЖ. Четвъртото и петото попадение бяха дело на Неймар, който се разписа от дузпа и след страхотна атака.

След срещата обаче медиите предпочетоха да обърнат повече внимание на Лионел Меси, а изданията използваха снимка от радостта на аржентинеца, наобиколен от съотборниците си. Дори в профилите в социалните мреже на клуба се появи този кадър.

Именно това действие накарало Неймар да се замисли за трансфер, а в последствие да приеме невероятната оферта на "Пари Сен Жермен", които са готови да платят 222 млн. евро, за да го откупят, пише "bTV". Дали обаче сделката ще се осъществи, ще разберем в близките дни. Според френските медии футболистът ще бъде представен на 7 август.

Двамата с Меси със сигурност ще останат в близки отношения. Поне такава заявка даде аржентинецът, който се сбогува със съотборника с с прочувствено видео в социалните мрежи преди ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички