Ескпериментален ПСЖ разочарова срещу Ал Насър - Мбапе дебютира, Роналдо се опита (ВИДЕО)


Ескпериментален ПСЖ разочарова срещу Ал Насър - Мбапе дебютира, Роналдо се опита (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

15443 0

ПСЖ и Ал Насър започнаха турнето си в Япония с нулево реми помежду си. Контролата между елитните отбори започна около 13:25 часа българско време и неочаквано не предложи на запалянковците в Осака и пред малките екрани - нито едно попадение. Един от най-забележителните моменти бе неуспешната задна ножица на Роналдо в края на първата част.

Забележителен момент в заключителните минути на двубоя бе появата на Етан Мбапе, който дебютира за парижани при липсата на легендарния му брат. Енрике заложи на изключително експериментален състав, който не успя да впечатли в предни позиции, а през втората половина на първата част остави достатъчно шансове на съперника.

Доминацията на парижани в процентово отношение бе факт след почивката, но те не успяха да впечатлят запалянковците. От първата минута стартираха новите попълнения Асенсио, Шкриниар и Ернандес, а за Ал Насър това стори и Марсело Брозович.

Пред парижани предстоят контроли в Япония срещу С-Осака и Интер, а за Ал Насър единствено срещу италианския колос. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 120 секунди дойде първата възможност пред символичните гости. Солер се нагърби с изпълнението на статично положение от сериозна дистанция, но Алакиди изби топката, който летеше към горния ляв ъгъл. 

В 22-рата минута Лемина имаше всички предпоставки да открие резултата за парижани, след като остана очи в очи с противниковия страж. За изненада на феновете топката се озова от външаната страна на мрежата, а Алакиди бе докоснал кълбото и се стигна до корнер. 

Малко по-рано Роналдо бе напът да създаде първото голово положение за Ал Насър, но не успя да засече с глава при високо центриране.  

След приполовяването на първата част "соколите" погледнаха по-опасно към вратата на европейците и им създадоха проблеми. Най-близко до гол бе Кристиано Роналдо в 40-тата минута. Тогава обаче ефектното изпълнение бе парирано в сетния момент от Донарума.

В заключителните секунди Роналдо избухна със задна ножица след центриране отдясно, но опитът бе неточен. Това сложи край на първата част.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Символичните домакини отново започнаха по-агресивно и това им осигури бърза възможност пред противниковата врата. До реализирането й не се стигна и "соколите" опитаха да вземат инициативата през следващите 10 минути. 

Възпитаниците на Енрике продължиха да контролират повече топката, но изпълнителите останаха същите и след час игра не изглеждаха опасни на стадиона в Осака.

При изминаването на 60-тата минута на терена се появи братът на Килиан Мбапе - Итън, а малко след това Кристиано Роналдо бе заменен. 

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Хакими, Ернандес, Перейра, Шкриниар, Ндур, Лемина, Солер, Витиня, Зайре-Емери, Асенсио

Ал Насър: Алакиди, Ганам, Конан, Лайами, Маду, Яхия, Брозович, Фофана, Гариб, Талиска, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Това ще е дебютният мач от турнето на френския шампион в Япония. „Принцовете“ се готвят за първия си мач от новия сезон в Лига 1, който ще е срещу Лориен.

Ал Насър пък ще играе срещу Ал Шабаб след 3 дни в Купата на арабските клубни шампиони.

Очаква се на терена да излезе суперзвездата на саудитския клуб – Кристиано Роналдо. За парижани обаче няма да играе Килиан Мбапе. Той не замина с отбора заради отказа си да подпише нов договор с клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички