Ежегоден европейски провал за стотици милиони евро


Ежегоден европейски провал за стотици милиони евро
Снимка: Getty Images/Guliver

1219 0

Ръководството на Пари Сен Жермен има една мечта и тя е отборът да се утвърди като европейски гранд. Това обаче се провали за пореден път, след като парижани така и не съумяха да преодолеят четвъртфиналите на Шампионска лига. Този път Манчестър Сити застана на пътя на Ибра и компания, а с поражението на "Етихад" селекция за близо 600 милиона евро отново не успя да пробие в топ 4. 

Това е поредно разочарование за собственика Насер Ал-Келайфи, който за 5 години е инвестирал 559 милиона евро само за трансферни суми без да се смятат сумите за заплати, изчисли Mundo Deportivo.

Ибрахимович с жестоко обвинение след провала срещу Сити

От 2011 година насам собственикът от Персийския залив хвърля кюлчета злато, за да постави на терена състав, пълен със звезди. При първото си голямо пазаруване на "Парк де Пренс" пристигна Хавиер Пасторе, за когото бяха платени 42 милиона евро, а той така и не се превърна в ключов играч.

През следващия сезон френският тим беше изключително активен на трансферния пазар, плащайки над 130 млн. за 4 футболисти: Тиаго Силва (42 млн.), Лукас Моура (40), Есекиел Лавеци (29) и Златан Ибрахимович (21).

Заради по-напредналата възраст на Ибра, че трансферната сума за шведа е най-малка, но годишната му заплата съвсем не е. И другите звездни покупки са изкушени с многомилионни възнаграждения, които още повече раздуват бюджета на френския клуб. През сезон 2013/14 беше привлечен Едисон Кавани за 64 милиона евро. Заедно с него към отбора се присъединяват Маркиньос (31) и Йоан Кабай (25).

Това е новият клуб на Златан Ибрахимович?

През лятото на 2014 година към Париж се запътва най-скъпият бранител в историята, след като Челси получава 50 милиона за Давид Луис. Последното лято също ще се запомни с многомилионна придобивка, след като Анхел Ди Мария целува емблемата при трансферна цена от 63 млн. евро. Левият защитник на Монако Лайвин Курзава струва 25 млн., а по-често е резерва на ветерана Максуел.

Този провал обаче няма да спре ПСЖ да хвърля стотици милиони. Още през това лято отборът ще бъде напуснат от куп играчи, начело със Златан Ибрахимович. Това означава, че ПСЖ по всяка вероятност ще мине рекорда си и ще пръсне над 150 милиона евро за нови футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички