Без контузения Бербатов, Монако громи Тулуза


Без контузения Бербатов, Монако громи Тулуза
Снимка: Getty images/Gulliver

1697 0

Монако спечели с 4:1 домакинския си мач срещу Тулуза от 35-ия кръг на френското първенство. Димитър Бербатов въобще не беше в групата на „монегаските“ заради травма в гърба.

Съотборниците му категорично бяха по-добрият отбор на ст. „Луи II“. Те откриха резултата в 9-ата минута, когато Бернардо Силва по диагонала изненада противниковия вратар с отсечен удар за 1:0. В 26-ата Тулуза изравни след отлично проведена контраатака. Оскар Трехо пробяга 2/3 от терена, преди да пуснe вдясно за Мартин Брейтуайт, който с техничен удар в близкия ъгъл вкара за 1:1.

Монако отново излезе напред още до почивката - Антони Марсиал бе точен от дузпа.

В 56-ата минута Жоао Моутиньо до голяма степен предреши крайният изход. Нисичкият халф отбеляза един от редките си голове с глава.

Към края на мача двата тима останаха с по 10 души. За Тулуза изгоненият беше Жан-Армел Кана-Бийик, а домакините се лишиха от услугите на Набил Дирар.

В третата минута от добавеното време Валер Жермен пък оформи крайното 4:1, което означава 65 точки в актива на Монако. Така тимът от княжеството засега държи последната квота за Шампионската лига и води с 5 т. пункта пред Марсилия и Сент Етиен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички