Бербатов сред най-скъпоплатените играчи в Лига 1


Бербатов сред най-скъпоплатените играчи в Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

2089 0

Единственият български представител във френската Лига 1 - Димитър Бербатов, е сред най-скъпоплатените футболисти в първенството, като изключим ПСЖ, който е лидер по заплати. Българският нападател попада в топ 10 по размер на възнаграждението сред отборите извън ПСЖ, като е втори по този показател в своя клуб Монако. Той прибира 290 000 евро месечно.

Информацията даде френското издание "MaxiFoot", предаде "Дарик". В свое изследване то е установило, че най-скъпоплатени са четвъртфиналистите в Шампионска лига и претенденти за титлата във Франция Пари Сен Жермен. Пред всички в клуба са нападателя Златан Ибрахимович и защитникът Тиаго Силва. Те прибират на месец съответно 1.35 млн. и 1.05 млн. евро.

След тях са Блез Матюиди със 750 хил. на месец и Есекил Лавеци с 550 хил. Единсон Кавани прибира по половин милион евро на месец.

От отборите, които са извън графата "ПСЖ", най-скъпоплатен е Йоан Гюркуф от Лион, който се разписва срещу 450 хил. евро месечно. Челната петица се допълва от Дмитрий Пайет (Марсилия) с 350 хил., Жоао Моутиньо (Монако) с 340 хил., Андре-Пиер Жиняк (Марсилия) с 330 хил. и Клеман Грение (Лион) също с 330 хиляди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички