Анри след провала в Монако: Наречете ме луд, но мога да бъда успешен треньор

Тиери Анри няма никакви съмнения, че ще продължи с треньорската дейност, въпреки че преживя кошмарен период начело на Монако. Легендата на френския футбол се задържа само малко повече от три месеца начело на "монегаските", които едва не изпаднаха в края на сезона.

Анри обаче смята, че този период е част от израстването му в професията и не смята да я изоставя заради един провал. Той също така уточни, че иска да бъде старши треньор, а не помощник.

Анри към играч на Страсбург при 1:5: Не бави времето, внук на к*чка! (ВИДЕО)

Треньорът на Монако Тиери Анри не сдържа емоциите си по време на мача срещу Страсбург, загубен с разгромното 1:5. Французинът си позволи да обиди...

"Наречете ме луд, ако щете, но аз обичам футбола и вярвам, че мога да бъда успешен треньор. Не мисля за болката или за провала. Не обичам лесното. Обичам да водя и зависи от мен това да се случи. Същото е, когато се присъединих към Арсенал като играч или към щаба на Роберто (Мартинес; б.р.) в белгийския национален отбор. Това е част от израстването. Не получих никакви обаждания за работа в течение на четири месеца след Монако, но после изведнъж получих пет оферти. Някои от тях не бяха това, което търсех, а други бяха за асистент, номер две. Не искам да съм номер две, а номер 1", заяви Анри. А коя футболна легенда заяви, че се е страхувал най-много от нападателя Анри вижте в този материал. 

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!