Томас Тухел реши: Джиджи Буфон остава втори избор за вратарския пост


Томас Тухел реши: Джиджи Буфон остава втори избор за вратарския пост
Снимка: Getty Images/Guliver

9221 0

Селекционерът на Пари Сен Жермен Томас Тухел коментира ситуацията с вратарския пост в тима и конкуренцията между опитния страж Джанлуиджи Буфон и 25-годишния френски вратар Алфонсе Ареола. Тухел разкри, че ще разчита на младия страж, който ще получи и титулярното място в тима.

Буфон напусна италианския Ювентус през това лято и се присъедини към френския тим като свободен агент. Легендата на италианския футбол започна като титуляр в първите три мача за парижани в първенството, но изглежда, че отсега нататък Джиджи ще трябва да седне на скамейката, а в игра ще се появи Ареола.

Ареола застана под гредите в последните три мача на тима, като французинът на няколко пъти изрази желанието си да се бори за титулярното място в тима на Тухел. Мениджърът на тима забелязва добрата игра на Ареола и смята, че той трябва да застане на вратарския пост за ПСЖ.

"Да, избрах. Решението не е крайно, но казах на Алфонсе, че смятам именно той да бъде титулярния страж на отбора. Той идва от академията на тима. ПСЖ е всичко за него и той иска на всяка цена да се докаже именно тук. Нуждаем се от такъв тип играчи, които са готови да дадат всичко за отбора ни", коментира Тухел.

"Джиджи е легенда, той е идол в очите на Алфонсе, който нямаше да бъде толкова добър, ако я нямаше конкуренцията на Буфон. Джиджи не е просто играч на пейката - той оказва сериозно влияние само с присъствието си в тима и за него не е проблем да наблюдава мачовете от тъчлинията", добави още Тухел.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички