СНИМКА: ПСЖ иска 11-годишен талант на име Килиан Мбапе


СНИМКА: ПСЖ иска 11-годишен талант на име Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images/Guliver

7621 0

Пари Сен Жермен проявява интерес към 11-годипен френски футболист. Името на детето е Килиан Мбапе, точно като звездния му 20-годишен батко, който покорява с фланелката на френския гранд, съобщава "Le Parisien".

Името на хлапето е Килиан Мбапе Ндумбе Яба и в момента се обучава във футболната школа, възпитала звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба - Роаси-ан-Бри. От ПСЖ вече са влезли в контакт с бащата на талантливото момче - Ерик Мбапе. Той е с камерунски произход, както и бащата на големия Мбапе.

"Често ме питат нарочно ли съм нарекъл сина си Килиан... Хората забравят, че разликата във възрастта между тях е 8 години и той очевидно още не е бил известен футболист, когато моят син се роди", обясни бащата.

Малкият Мбапе признава, че е свикнал да бъде сравняван с известния си съименник. "Дори не обръщам внимание, въпреки че това обикновено ме кара да се чувствам добре. Аз съм фен на ПСЖ и бих искал да имам кариера като неговата", обясни момчето.

"Той ще прави това, което иска. Няма да го караме да става професионален футболист. Ако премине в ПСЖ, който вече се обърна към нас, разбира се, ние ще се доближим до другия Килиан. Откакто моят син играе футбол, той е щастлив", допълва баща му.

Според "Le Parisien" 11-годишният Мбапе играе на позицията атакуващ полузащитник и много обича да дриблира. През миналия уикенд детето е вкарало 4 гола в 2 мача на детски турнир. Според футболна легенда Мбапе е следващият футболист след Меси и Роналдо, способен да спечели 5 пъти "Златната топка". Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички