От съблекалнята в ПСЖ до Мадрид - отзвукът след изненадващите думи на Мбапе за напускане


От съблекалнята в ПСЖ до Мадрид - отзвукът след изненадващите думи на Мбапе за напускане
Снимка: Getty Images/Guliver

5893 0

Килиан Мбапе сериозно разтърси шампиона на Франция - Пари Сен Жермен, със свое изказване в неделя вечер. Световният шампион с "петлите" за първи път открито намекна, че е готов за друго предизвикателство, което дори може да не е свързано с парижани.

До този момент в голяма част от своите изказвания отказваше да коментира спекулации за негов евентуален трансфер или обявяваше, че бъдещето му е свързано с ПСЖ.  "Може би е дошло времето да поема повече отговорност – може да е тук в ПСЖ, с най-голямо удоволствие, или някъде другаде, с нов проект“, коментира Мбапе след получаването на наградата за Най-добър футболист във Франция.

Според медиите във Франция това е изненадало дори и наставникът на отбора - Томас Тухел, който не е бил наясно, че 20-годишният футболист има изобщо някакви съмнения дали трябва да остане в клуба. Мбапе подписа с френския хегемон през лятото на 2017 година, а от тогава се превърна в основна част от състава и играчът, който има огромно влияние върху играта на отбора.

Поради тази причина той и семейството му вече имат доста по-големи изисквания към клуба. На първо място - Неймар взима два пъти повече, отколкото французина, а докато бразилецът бе контузен именно Мбапе бе основната фигура. Вече е имало контакт между него и Насер Ел Хелаифи за нов договор, но това изказване може сериозно да осуети плановете. Освен това изказването на Мбапе дойде в момент, в който собственикът на ПСЖ шейх Ал-Тани е в Катар. Той планира да се завърне в Париж за турнира Ролан Гарос и със сигурност ще иска да разговаря с Килиан Мбапе.

Няма как да се подмине и фактът, че медиите, които отразиха най-подробно ситуацията около Мбапе бяха мадридските издания - Marca и AS. А причината е, че най-големият кандидат за привличането му е Реал Мадрид. Още преди две години "белия балет" бе много близо до подписа му, но в крайна сметка той избра да остане във Франция и замени Монако с ПСЖ. През тези две години обаче той успя да се утвърди още повече като играч, а интересът от страна на Реал към него не стихва.

А какво заяви Флорентино Перес за трансфер на Мбапе последния път, когато бе запитан - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички