Неймар? Мбапе? Защитник изкова поредната победа на ПСЖ


Неймар? Мбапе? Защитник изкова поредната победа на ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1359 0

Пари Сен Жермен изигра един от най-трудните си мачове през сезона в Лига 1. Парижани се наложиха трудно над Дижон като гости в мач от 9-ия кръг на френското първенство.

През първото полувреме Дижон показа добре организирана игра и не позволи опасности пред вратата си от далеч по-класния си съперник. Само Дани Алвеш успя да уцели гредата при изпълнение на пряк свободен удар. В същото време домакините показваха добра игра на контратака и няколко пъти принудиха Алфонс Ареола да се намесва.

След почивката столичани вдигнаха оборотите, но крепостта на съперника изглеждаше непревземаема. И все пак тя поддаде в 70', когато неочакван футболист изведе ПСЖ напред в резултата. При един удар на Неймар Рейне спаси, но отбитата топка попадна в Мюние, който успя да я мушне във вратата, въпреки намесата на защитник.

И когато нещата вървяха към минимална победа за лидерите в класирането, Бенжамен Жано избухна с феноменален гол от воле от около 25 метра - 1:1.

Парижани стигнаха до победата в последните секунди на двубоя. Мбапе върна топката назад и тя попадна у Мюние, който бе на същата позиция, от която реализира първия си гол в срещата. И този път белгиецът успя да вкара, въпреки опита на защитник да го спре - 1:2.

С трудния успех ПСЖ дръпна в класирането с 6 точки. Тимът на Унай Емери има 25 пункта, докато вторият - Монако, е с 19. Дижон е на 17-а позиция с едва 6 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички