Как щеше да се развие кариерата на Неймар, ако бе заиграл в Русия


Как щеше да се развие кариерата на Неймар, ако бе заиграл в Русия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1456 0

През лятото на 2017 година звездата на модерния футбол Неймар осъществи най-гръмкия трансфер в историята на спорта, като премина от Барселона в ПСЖ за невероятните 222 милиона евро. 

Днес "Sport Express" разказва интересната история за това как руският Локомотив Москва е имал шанса да привлече Ней през 2008 година за сумата от 10 милиона евро, но ръководството на тима е отказал подобен трансфер. Всичко се случва преди 10 години, когато Ней е следен от скаути на тима докато играе за Сантош и бразилският тим е поискал трансферна сума от порядъка на 10 милиона евро. Тези пари обаче били прекалено много според шефовете на московския тим и до сделка не се стигнало.

"Замислихме се тогава - да купим или да не купим Неймар. В крайна сметка решихме, че няма смисъл", разкрива бившият президент на Локомотив Николай Наумов.

"Искахме да го вземем, скаутите го бяха гледали и казаха, че си струва. От друга страна имаше два негативни факта, които ни отказаха от тази сделка. Първо Неймар бе прекалено млад, ние не знаехме как ще се развие той за напред. И второ, в Русия се живее трудно, а той трябваше да пристигне тук преди да е навършил 18. Не бяхме сигурни, че ще се справи с живота в Русия.

Тогава ни предложиха да го вземем за 10 милиона, но поставете се на наше място. Трябваше да вземем едно 16-годишно хлапе и да го преместим от Южна Америка в Русия. Трябва да си много внимателен с подобни трансфер", допълва още Наумов пред изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички