Футбол се играе и 10 срещу 10: ПСЖ разкова Лион в рецитал на Мбапе (ВИДЕО)


Футбол се играе и 10 срещу 10: ПСЖ разкова Лион в рецитал на Мбапе (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1689 0

Пари Сен Жермен се утвърди на първото място с разлика от 8 точки с втория след разгромна победа в дербито с Олимпик Лион в 9-ия кръг на Лига 1. Столичани разбиха своя съперник с 5:0 с гол на Неймар и 4 попадения на Килиан Мбапе. Любопитното бе, че и двата тима играха през второто полувреме с човек по-малко, след като в 32' бе изгонен Перснел Кимпембе от ПСЖ, а в добавеното време на първата част втори жълт картон получи Тусар от тима на Лион.

Неймар откри резултата в 9-ата минута от дузпа след нарушение на вратаря Антони Лопеш срещу Мбапе. Головете на самия Мбапе заваляха през второто полувреме - той се разписа в 61', 66', 69' и 74'. Почти през пет минути за четвърт час.

Изгонването на Кимпембе стана след грубо негово нарушение срещу Ндомбеле. Реферът даде само жълт картон, но след използването на VAR промени наказанието на директен червен картон. Това накара треньора Томас Тухел да извади Единсон Кавани и да пусне младия защитник Тило Кеерер.

Изгонването на Тусар пък стана в добавеното време на първата част. Той получи втори жълт картон заради фаул срещу бъдещия герой на вечерта Мбапе.

ПСЖ има 27 точки в 9 мача при голова разлика 32:6. Олимпик Лион е на шеста позиция с 14 пункта и записва най-силния си старт на сезона, след като в девети мач нареди победа, този път безапелационна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички