Франция припомни за българските звезди в Лига 1


Франция припомни за българските звезди в Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

2274 0

Броени дни преди дългоочаквания двубой на Франция срещу България от втория кръг на световните квалификации медиите в страната домакин на Евро 2016 продължават да запознават и да припомнят на аудиторията си за българския футбол.

Изданието Top Foot направи класация "топ 5" на българските футболисти, които са играли във френското първенство Лига 1:

5 - Емил Гъргоров в Страсбург

Гъргоров пристигна с големи очаквания от ЦСКА, но не ги оправда в никакъв случай и дори бързо бе върнат под наем в българския си клуб. След завръщането му в Лига 1 представянето му бе неуспешно и никой не си спомня за него вече.

4 - Георги Иванов в Рен

Малко над 4 милиона бяха платени на Левски за Георги Иванов през 2002 година, но скоро бе върнат под наем на българите. За Рен има общо 15 мача без нито един гол и ще се запомни само с катастрофалното си представяне и шегите към феновете му.

3 - Йордан Лечко в Олимпик (Марсилия)

Марсилия се завърна в елита и направи силен трансфер с един от българските герои от Мондиала в САЩ. Дебютът на Лечков не беше лош, но постепенно избледня, както и самия отбор, като по-късно премина в турския Бешикташ.

2 - Владимир Манчев в Лил

През 2002 дойде от ЦСКА и в първия си сезон беше безличен, но вторият му определено бе силен. В последствие премина в Леванте (Испания), но определено е един от добрите български играчи, подвизавали се във френското първенство.

1 - Димитър Бербатов в Монако

Той е може би най-известният българин в Лига 1, а и най-дълго помнещият се, макар това да е вероятно заради факта, че пристигна през януари 2014-та. Още от самото начало направи силно впечатление и си заслужи договор за още една година, но постепенно формата му спадна и договорът му не бе подновен. Определено обаче остави отлично впечатление.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички