Барса пратила само една оферта за Неймар, звездата бил готов да съфинансира трансфера си на "Камп ноу"


Барса пратила само една оферта за Неймар, звездата бил готов да съфинансира трансфера си на "Камп ноу"
Снимка: Instagram

9763 0

Излязоха нови разкрития относно проваления трансфер на Неймар от ПСЖ в Барселона. Те идват от известния испански журналист Гийом Балаге и бяха разкрити за ВВС.

Балаге съобщава, че след загубата на Барселона от Ливърпул в реванша в Шампионска лига, президентът на каталунците - Хосеп Мария Бартомеу, е провел сериозен разговор с водещите играчи в тима. В него той е обещал да върне Неймар. Босът е бил сигурен, че нападателят иска отново на "Камп ноу", а капитанът на тима Лионел Меси е подчертал, че бразилецът ще стане централна фигура за Барселона след няколко години.

В същото време обаче каталунският гранд дълго време не е направил предложение на ПСЖ за звездата им и това е принудило играча да се върне към тренировки с френския тим. Същевременно, Неймар е отказал публично да обяви, че иска да остане в ПСЖ.

Единствената оферта, която шампионът на Испания е направил за Неймар, е от дата 27 август. Тя е била на стойност 115 милиона евро плюс 15 милиона под формата на бонуси и трима играчи по избор на парижани. Те са избрали Иван Ракитич, Жан-Клер Тодибо и Усман Дембеле. И докато първите двама са се съгласили да участват в сделката, френското крило е отказало да отиде в Париж. След това ПСЖ е поискал сумата да се увеличи до 150 млн. евро заедно с бонусите. Неймар се е съгласил да плати разликата от 20 милиона от собствения си джоб на 4 транша по 5 млн. евро. Но от ПСЖ заявили, че това противоречи на правилата на Френската футболна федерация. А дали Барселона ще прави нови опити да си върне бразилеца вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички