5-те големи предизвикателства пред Неймар в ПСЖ


5-те големи предизвикателства пред Неймар в ПСЖ

2165 0

След като стана най-скъпият футболист в историята на футбола, Неймар заяви, че се надява да помогне на ПСЖ да стане номер едно в света. Напомпан от катарските милиони, отборът има финансовата мощ, блясък, обаяние и привлекателност, но на този етап му липсват големите трофеи в Европа.

Това е целта на Неймар сега - да донесе още слава за френската столица, като това е само едно от многото предизвикателства, които го чакат на "Парк де Пренс".

1. Да свикне с етикета "най-скъп"

Рекордните 222 милиона евро бяха платени за Неймар и тази безумна цена ще бъде тежък товар, който е принуден да носи до края на живота си. Сега бразилецът трябва да покаже, че парите са си стрували, като донесе титли, голове и бляскави моменти с екипа на парижани.

2. Да бъде лидер

Триото МСН бе може би най-смъртоносното в историята, но сега Неймар трябва да покаже, че той сам може да бъде лидерът, когато до него вече ги няма Меси и Суарес. Имайки предвид как се справя в националния отбор на Бразилия, ПСЖ е в сигурни ръце (и крака). Неймар вече няма зад кого да се крие и от него ще зависи да решава всички заплетени мачове на столичани.

3. Да избегне изненади в Лига 1

Миналата година Монако прекъсна серията от 4 поредни титли на ПСЖ и сега е време парижани да си върнат лидерската позиция. "Монегаските" почти разпродадоха отбора, което още повече задължава Неймар и компания да наваксат загубеното.

4. Да спечели Шампионска лига

Неймар вече вдигна трофея с Барселона, но ПСЖ никога не е имал тази чест. Бразилецът бе доведен в Париж, за да промени именно това. Ако успее, това ще бъде невероятно постижение. И парижани тогава ще могат да кажат, че парите за него са били изхарчени разумно.

5. Да вземе "Златната топка"

След като години наред оставаше в сянката на Меси и Роналдо, сега ще има шанса да докаже, че е истински претендент за приза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички