5 причини защо Неймар не понася ПСЖ и иска трансфер


5 причини защо Неймар не понася ПСЖ и иска трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

2457 0

Неймар по всяка вероятност няма да бъде трансфериран през лятото на 2018 година, но това не означава, че бразилската суперзвезда се наслаждава на престоя си в ПСЖ. Дори напротив - само няколко месеца след най-скъпия трансфер в историята на футбола той все повече съжалява за решението си да избере френския гранд.

Изданието "UOL Esporte" излезе с информация за 5-те основни причини Неймар да потърси трансфер в близките две години. Първата описана е фактът, че един от най-добрите играчи във футбола е буквално съсипван от ритане от съперниковите футболисти. В Испания, където играят грубо срещу играчи като Меси, Неймар и Кристиано Роналдо, бразилецът е бил фаулиран около 3.2 пъти средно на двубой. Във Франция това число е близо два пъти повече - 5.4 пъти средно на двубой, а често дори не се отсъджат фаулове срещу бразилския техничар.

Той е и много разочарован от представянето на съдиите в Лига 1. Според него, те изобщо не го предпазват от "секирите", с които си боравят защитниците на съперниковите тимове - нещо, за което Хосеп Гуардиола се оплаква в Англия и дава сериозна гласност на този проблем. Самият Неймар издържа едва до ноември, когато беше изгонен от терена заради остра реакция срещу съдиите.

Разбира се, бразилецът има сериозни претенции и към ПСЖ. Той не е съгласен с постоянното пътуване с рейс за гостуванията на отбора. В Испания Барселона редовно пътува със самолет, докато ПСЖ рядко прибягват до подобни пътувания. Освен това Неймар не харесва идеята да се отсяда дълго време в хотели преди гостуванията на гранда.

Неймар не е доволен и от френските терени, като повечето са в тежко състояние, особено като се има предвид че Лига 1 е едно от най-добрите първенства в света. Към всички тези причини могат да бъдат добавени отношенията му с нападателя Единсон Кавани, несъгласието с методите на Унай Емери и куп други проблеми, с които той се сблъска в последните месеци в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички