12 години от края на "ерата Зидан" във Франция и прословутия момент с Матераци


12 години от края на "ерата Зидан" във Франция и прословутия момент с Матераци

8313 0

Днес се навършват 12 години от един от най-запомнящите се моменти на Световно първенство, макар "героите" от случката да не се гордеят никак с нея. На 9 юли 2006 година един срещу друг на финала на Мондиал 2006 се изправят Италия и Франция. 

В редовното време на срещата двата отбора завършват 1:1, след което се стига до продължения. Тогава звездата на "петлите" Зинедин Зидан получава директен червен картон, след като удря с глава Марко Матераци заради провокация от страна на италианеца. Впоследствие Италия побеждава след дузпи, а този двубой се оказва последния за Зидан за националния отбор. 

Преди 2 години, когато се навършиха 10 години от случката, Марко Матераци се върна назад във времето и отговори какво точно е казал на Зидан. "Беше голяма глупост, но не заслужаваше такава ответна реакция. По улиците на Неапол, Милан или Париж може да чуете по-грозни неща. Майка ми почина, когато бях на 15, така че не бих обидил тази на Зидан. Говорих за сестра му”, разказа бившият защитник на Интер. Легендата на френския футбол пък няколко пъти е споделял, че не би простил на Матераци това, което е казал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички