Звезда на Тотнъм призна, че е моделирал играта си спрямо Роналдиньо и Джерард


Звезда на Тотнъм призна, че е моделирал играта си спрямо Роналдиньо и Джерард
Снимка: Getty Images/Guliver

1481 0

Звездата на Тотнъм - Деле Али, сподели двамата си любими футболисти от своето детство. Той признава, че Роналдиньо и Джерард са били негови идоли, като и двамата са го впечатлявали с различни качества и се е опитвал да изгради стила и играта си, спрямо техните.

"Харесваше ми как се наслаждаваше на играта. Винаги изглеждаше щастлив на терена. Тогава си помислих, че и аз искам така да играя. Така и започнах по улиците - с усмивка, наслаждавайки се. След това си казах, че, когато продължа професионално, искам да играя все така с настроение. Исках да правя всичко с удоволствие. Погледнете Роналдиньо, при него бе точно така" - заяви Али и продължи: 

"И ето го Стивън Джерард. Неговото държание и неговата психика - неговата психика на победител. Той бе капитан както на Ливърпул, така и на Англия и можете сами да видите колко много желаеше да печели всеки мач. Затова чувствах, че мога да взаимствам и от двамата играчи, исках да приличам на тях в тези отношения" - завърши той.

Деле Али ще пропусне началото на новия сезон. Самият Маурисио Почетино потвърди, че 23-годишният атакуващ футболист страда от контузия на подколянното сухожилие, която ще го извади от сметките за първия мач, който е срещу завърналия се в елита Астън Вила. Наскоро, пък, Почетино предупреди феновете на "шпорите" да не очакват много от трансферния рекорд на клуба и ново попълнение. Вижте повече в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички