Златната смяна на Моуриньо донесе победа на Манчестър Юнайтед над Тотнъм (ВИДЕО)


Златната смяна на Моуриньо донесе победа на Манчестър Юнайтед над Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3580 0

Считаният за фаворит за титлата тим на Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 срещу един от преките конкуренти за първото място във Висшата лига Тотнъм на "Олд Трафорд" в дербито на 10-я кръг.

Единственото попадение в срещата реализира Антони Марсиал, който се появи като смяна 20-тина минути преди края на мястото на Маркъс Рашфорд. През по-голямата част от мача "червените дяволи" превъзхождаха опонента си, а 10' преди победния гол Ромелу Лукаку нацели страничната греда.

С тази победа тимът от Манчестър се доближи до лидера и градски съперник Манчестър Сити. "Гражданите" са на върха с 25 точки и мач по-малко, а възпитаниците на Жозе Моуриньо имат на сметката си 20 точки. Това бе и краят на победната серия на лондончани, които преди това имаха четири поредни успеха.

Още във 2' Манчестър Юнайтед стигна до голова възможност. Ромелу Лукаку проби от ляво и центрира по земя към свободния Маркъс Рашфорд, но Юго Лорис разчете действието на белгиеца и предвидливо излезе и улови кълбото.

В 12' Маркъс Рашфорд опита директен изстрел от пряк свободен удар, но капитанът на "шпорите" отново показа добър рефлекс и изби в корнер.

При наглед безобидно центриране в наказателното поле на Юнайтед в 28', Давид де Хеа и Фил Джоунс се сблъскаха и стражът изпусна топката, но Муса Сисоко не успя да се възползва, като изпрати топката високо над вратата.

Втората част започна с по-добра игра на "червените дяволи", а в 54' удар на Хенрих Мхитариян попадна в ръцете на Лорис, но той не успя да я избие, като само добрата намеса на Бен Дейвис спря домакините от това да поведат в резултата. При последвалата нова атака Лукаку насочи удар към вратата от малък ъгъл, но този път стражът на лондончани се справи далеч по-добре и изби.

13' преди края на срещата Тотнъм изпусна най-чистото си положение в срещата. Кристиан Ериксен видя съотбоника си Деле Али, който нахлу на скорост в наказателното поле на домакините и с прехвърлящ пас му предостави топката, но английският национал не успя да насочи топката във вратата.

В ответната атака Джеси Лингард, който се появи като смяна, центрира от десния фланг към Лукаку, който бе единственият "червен дявол" в наказателното поле на "шпорите" и отправи коварен удар с глава, който обаче срещна страничната греда.

В 81' по-добрата игра на домакините даде резултат. Де Хеа изпрати кълбото напред, където Лукаку отклони с глава по посока вратата на Тотнъм, а там най-бърз бе Антони Марсиал, който се появи като резерва и надбяга защитата на гостите преди да преодолее и Лорис - 1:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед (3-4-3): Давид де Хеа, Крис Смолинг, Ерик Бейли, Фил Джоунс, Антонио валенсия, Ашли Йънг, Неманя Матич, Андер Ерера, Хенрих Михтарян, Маркъс Рашфорд, Ромелу Лукаку

Тотнъм (3-4-3): Уго Лорис, Серж Орие, Тоби Алдервейрълд, Ян Вертонген, Ерик Дайер, Бен Дейвис, Хари Уинкс, Муса Сисоко, Крисиан Ериксен, Деле Али, Хюн-Мин Сон

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-голямата новина преди първия съдийски сигнал е контузията на Хари Кейн. По време на дербито срещу Ливърпул той получи разтежение, което ще го лиши от възможността да играе срещу "червените дяволи". Това е ужасна новина за Тотнъм, тъй като английският национал е същинско страшилище пред вратата на съперника и буквално вкарва за удоволствие през настоящата кампания.

Колкото лоша новина е това за "шпорите", толкова добра е и за Жозе Моуриньо, който със сигурност ще приложи по-атакуваща схема с оглед на факта, че гостуващия тим ще е без основната си заплаха в нападение. Това може само да помогне на 20-кратните шампиони на страната, които записаха равенство и загуба в последните си мачове и изостанаха на 5 точки от лидера Манчестър Сити.

Очаквайте още подробности около срещата, а стартовите състави ще обявим към 13:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички