Златан вкара в дебюта си, Юнайтед сгази Галатасарай (ВИДЕО)


Златан вкара в дебюта си, Юнайтед сгази Галатасарай (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Манчестър Юнайтед

8400 0

 

Мечтан дебют, макар и неофициален, направи Златан Ибрахимович за Манчестър Юнайтед в контролата с Галатасарай пред шведската публика на стадиона в Гьотеборг. Само 190 секунди бяха необходими на новата звезда на "червените дяволи", за да вкара първия си гол с фланелката на 20-кратните шампиони.

С чудесна странична ножица Ибра откри резултата рано-рано, а Юнайтед в последствие смазаха съперника с 5:2. Гюмюш и Джефри Брума осъществиха пълен обрат за турците до почивката, но в рамките на 7 минути между 55-ата и 63-ата минута Юнайтед реализира три пъти.

Уейн Рууни вкара два, а Маруан Фелайни бе точен с глава не дълго след това, докато крайното 5:2 фиксира Хуан Мата. Антонио Валенсия направи три асистенции, а Маркъс Рашфорд блесна при третия гол, който изработи с пробив по крилото и извършено срещу него нарушение за дузпа.

 

Само три минути и половина бяха необходими на Златан Ибрахимович да открие головата си сметка за новия отбор, и то с фамозен удар.

Антонио Валенсия напредна по дясното крило и центрира около дузпата, а оттам Ибра със странична ножица реализира един от най-красивите си голове - 1:0!

Въпреки че Юнайтед контролираше събитията на терена и поддържаше сравнително нормално темпо, от нищото Галатасарай изравни - 1:1.

Снайдер центрира отлично от фаул, а Гюмюш бе оставен без опека пред малкия пенал и с глава не остави никакъв шанс на Давид де Хеа - 1:1.

Юнайтед не заигра особено по-добре след инкасирания гол, а и от ножицата на Ибрахимович в 4-ата минута не създаде нищо друго интересно в противниковото наказателно поле.

В 41-ата минута Брума направи страхотно двойно подаване и с мощен изстрел от границата на пеналтерията реализира изящен гол за 1:2.

На почивката Ибрахимович отстъпи мястото си на Маркъс Рашфорд.

В 55-ата минута Юнайтед изравни, след като отново чудесна работа по дясното крило свърши Антонио Валенсия и центрира отлично успоредно на голлинията. Рууни бе блокиран, но само привидно, като успя да намери начин да прати кълбото в мрежата - 2:2.

Рууни с чудесен извеждащ пас вдясно позволи на Рашфорд да напредне по прекрасен начин, да финтира защитник и вратаря и да си изработи дузпа. Рууни бе точен за 3:2 в 58-ата.


Wayne Rooney Goal International Club Friendly... by abuomarlive

Валенсия записа третата си асистенция в 62-ата минута, слагайки топката на далечната греда за Фелайни, който с красив изстрел реализира за 4:2.


Marouane Fellaini Header Goal HD - Manchester... by footballstv

В 75-ата минута Юнайтед направи великолепна атака с много подавания, а след двойно между Мата и Майкъл Карик испанецът засече топката в мрежата на Галатасарай за пети път.


5-2 Juan Mata Goal HD - Manchester United 5-2... by sporttivi

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички