Златан с гол и 2 асистенции за четвърти поред успех на Юнайтед


Златан с гол и 2 асистенции за четвърти поред успех на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1070 0

Манчестър Юнайтед победи Съндърланд с 3:1 у дома за 4-ти пореден успех в първенството. Златан Ибрахимович вкара един гол и асистира за другите два, дело на Дейли Блинд и Хенрих Мхитарян.

Фабио Борини вкара почетното попадение за „черните котки“ в края на двубоя.

Домакините започнаха силно срещата и контролираха развоя на мача. Успехът срещу новия отбор на бившия им наставник Дейвид Мойс не дойде лесно.

Първата сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 19-ата минута, когато Патрик ван Анхолт стреля от свободен удар, но Де Хеа демонстрира класа и спаси.

Отговорът на "червените дяволи" дойде 8 минути след това, когато след многоходова атака Погба стреля от границата на наказателното поле, но нацели гредата след рикошет.

След като Де Хеа спаси вратата си в последвалия карамбол пред нея, Пол Погба можеше да открие резултата за домакините, но стреля малко над вратата.

В 39-ата минута все пак Юнайтед откри резултата - Рохо подаде към Ибрахимович, той видя включването на Блинд и му подаде, а холандецът с диагонален шут вкара за 1:0 на "Олд Трафорд".

След почивката Ибрахимович и Погба се представиха с пропуски пред вратата на Съндърланд. В 82-ата минута обаче шведът не сгреши - Погба го остави лице в лице срещу вратаря на гостите и ветеранът го преодоля, вкарвайки своя 17-и гол за сезона.

Влезлият като резерва Хенрик Мхитарян реализира ново попадение за "червените дяволи". В 86-ата минута арменецът получи центриране от Ибрахимович и въпреки че не в засада, с удар от воле оформи класиката в двубоя на Боксинг Дей.

Крайното 3:1 оформи Фабио Борини, реализирал също много зрелищно попадение с далечен удар в горния ъгъл.

След успеха Манчестър Юнайтед остава шести в класирането, но вече с 33 точки. Съндърланд е в зоната на изпадащите с едва 14 точки.

Останалите резултати от кръга:

Уотфорд - Кристъл Палас 1:1

Челси - Уест Бромич 3:0

Арсенал – УБА 1:0

Бърнли – Мидълзбро 1:0

Лестър – Евертън 0:2

Суонзи – Уест Хем 1:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички