Златан обясни защо е избрал Юнайтед пред милионите в Китай (ВИДЕО)


Златан обясни защо е избрал Юнайтед пред милионите в Китай (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1319 0

Златан Ибрахимович светкавично се превърна в любимец на феновете на Манчестър Юнайтед и само за три месеца се утвърди като суперзвезда в клуба, а и е топ голмайстор с 18 гола през сезона до момента.

Ибрахимович обясни в интервю за Тиери Анри пред "Скай Спортс" защо чак сега е преминал във Висшата лига и защо е предпочел Юнайтед пред китайските милиони.

Разговорът между двамата бе излъчен в деня, в който Златан получи наградата за Играч на месеца за декември.

"Сега усетих, че е точното време, защото преди това имах приключения в други страни. Знам, че на 35 много хора ме бяха отписали и казваха, че никога няма да успея във Висшата лига и такива приказки ме зареждат.

Можех да избера по-лесния път, например в Китай, но никога не съм харесвал лесните цели и избрах предизвикателството и го избрах с удоволствие. Ще завърша това предизвикателство. Юнайтед имаше проблеми през последните 4-5 години и ако успея да ги върна на върха, ще бъда много щастлив.

Хората не разбират, че винаги в кариерата си съм се чувствал лидер и е трябвало да правя повече от останалите. Това не е ново за мен, тук правя същото и нямам проблеми с това, разликата е само в първенството и цвета на фланелката.

Наслаждавам се на такива критики, особено от бивши играчи, които даже не помня кога са играли. Но те със сигурност ще ме помнят до края на живота си", каза Златан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички