Защо трябва да сме развълнувани от завръщането на Висшата лига?


Защо трябва да сме развълнувани от завръщането на Висшата лига?

1710 0

Новият сезон във Висшата лига стартира днес и има всички предпоставки да бъде един от най-вълнуващите. Доказали се мениджъри и играчи са готови на всяка цена да се докажат и да се превърнат с отбора си в новия крал на Англия. Шампионът от миналия сезон Лестър също ще бъде следен "под лупа", за да разберем готови ли са "лисиците" за нов триумф.

Ето няколко причини, поради които трябва да сме се развълнувани за предстоящия сезон в Англия:

Възможностите на Лестър през новия новия сезон

Мениджърът на "лисиците" Клаудиио Раниери няколко пъти сподели, че ще е истинско чудо, ако успеят да повторят шампионския си сезон. Според него тимът му трябва да се бори да се държи в средата на таблицата, а играчите му да са здраво стъпили на земята. Първият двубой на Лестър е днес (събота) срещу Хъл Сити.

Златан Ибрахимович

Футболната традиция в Англия повелява, че всички чуждестранни играчи трябва да получат стандартни пакет за "Добре дошли в английската Висша лига", който включва огромна раница, слушалка и да се въздържаш от глупости в първите 10 минути в двубоя. Юнайтед и Ибрахимович вече спечелиха един трофей, преди официално да е почнал сезона. Сега остава да затвърдят доброто представяне и в първия сблъсък, който е срещу Борнемут.

ГАЛЕРИЯ: 10 основни въпроса във Висшата лига през новия сезон

Новите екипи

Новата екипировка е почти толкова вълнуваща, колкото и новите играчи във Висшата лига. Доста често отборите носят последиците си от това, че екипите, които трябва да носят не са особено впечатляващи. На европейското това лято, испанският национален отбор също усети това. "Ла фурия" отнесе доста подигравки заради един от екипите си, като дори бе сравняван с облекло на малко дете, което се е изцапало.

Най-голямата шахматна игра, която сме наблюдавали

Новият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е голям фен на шаха. Със сигурност ще му се наложи да използва някои от уменията си от това хоби и на терена.  Моуриньо, Конте, Клоп, Венгер - именно срещу тях ще трябва да упражни знанията си и да успее да ги "излъже".

Ибрахимович останал изненадан от Манчестър Юнайтед

Голове!

Според мнозина Евро 2016 бе скучно. Трудно може да се каже подобно нещо за Премиер лийг. Като оставим настра, някои от отборите, които практикуват "паркиране на автобуса", то футболът в Англия е доста отворен и да се надяваме, че през следващите месеци ще наблядаваме много, много попадения.

"Годината на Арсенал"

Дали това ще бъде годината на Арсенал? Дали някога ще бъде годината на Арсенал? Вечният въпрос. Всяка година "артилеристите" тръгват с големи амбиции в първенството, но все нещо не им достига, за да триумфират.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички