Защо се бави трансферът на Фекир в Ливърпул?


Защо се бави трансферът на Фекир в Ливърпул?
Снимка: Guliver/GettyImages

2434 0

Трансферна сага №1 в европейския футбол е преминаването на Набил Фекир в Ливърпул. Капитанът на Лион дори изкара медицински прегледи в петък следобед в Париж, но сделката така и не беше обявена официално до края на деня.

Според някои английски издания, причината е в разминаване на финансовите параметри по сделката между отборите. Първоначално беше обявено, че трансферът ще струва общо 65 милиона евро на мърсисайдци - сума, в която се включват и различни бонуси. От Лион обаче искали с няколко милиона повече.

Последваха слухове, че сделката може да се провали заради проблеми с коляното, които измъчват Фекир от години. Някои журналисти посочиха, че медицинският щаб на Ливърпул е открил проблем, който може да откаже клуба от сделката.

"Радио Монте Карло" и "Екип" обаче излязоха с информации тази сутрин, че именно финансовите параметри по сделката са причината да няма официално обявление. Състоянието на самия играч е добро, а проведените медицински тестове са доказателство, че двата клуба са близо до споразумение. Самият играч вече се е разбрал за параметрите по своя договор, а дори в интернет излязоха няколко кадъра за представянето на Фекир. 

В същото време в Англия информират, че забавянето се дължи и на агентите на Фекир. Компанията, която държи правата му, иска 9 милиона паунда от сделката, докато обещаната за тях сума е около 6 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички