Защо Лингард и Рашфорд публикуваха числото 0,012 в профилите си в социалните мрежи? (СНИМКИ)


Защо Лингард и Рашфорд публикуваха числото 0,012 в профилите си в социалните мрежи? (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

7189 0

След като бива "изгонен" от Шефилд Уенздей на 16 години, Джейми Варди разкрива, че това е един от най-лошите моменти в живота му. Както много други, той остава разочарован от любимата си игра и спира да практикува, но негов приятел му споделя, че може да играят заедно в отбора на Уикърсли от Ротерам.

В следващите месеци Варди комбинира футболните занимания с новия си отбор и работата си, като от двете заработва общо 30 паунда на седмица. Нападателят дори имал проблеми в осмото ниво на английския футбол, но скоро намерил формата си и от тогава всичко за него тръгва нагоре. 

Сега Варди е нападател на Лестър, представляваше родната си Англия, счупи редица рекорди и спечели титлата във Висшата лига - успехи, които могат да бъдат постигнати от много малко хора на Острова. 

"Business Insider" направи любопитно проучване, което показва, че 76% от младите играчи се отказват от любимия си спорт на възраст между 13 и 16 години. За да бъде още по-любопитно проучването може да се каже, че 180 от общо милион и половина играчи в Англия един ден имат шанс да играят във Висшата лига, или иначе казано - 0,012%.

Звездите на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд очевидно са впечатлени от това, че са част от тази минимална цифра играчи, които сбъдват мечтата си. През сезона те неколкократно бяха подигравани за слабите си резултати, но изглежда английските национални по никакъв начин не са впечатлени от това, което се пише за тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички