Защо Фернандо Торес се провали в Челси, но не в Ливърпул и Атлетико?


Защо Фернандо Торес се провали в Челси, но не в Ливърпул и Атлетико?
Снимка: Getty Images/Guliver

4510 0

Фернандо Торес преоткри головата си форма в последния месец, в който закова 5 гола с фланелката на Атлетико (Мадрид). Испанският таран е сред най-важните фигури на "Висенте Калдерон", след като най-накрая се отърси от жестоката криза, в която изпадна от трансфера си в Челси насам преди няколко години.

Както е известно, Торес се превърна в най-скъпия вътрешен трансфер в историята на Висшата лига, след като смени Ливърпул с Челси срещу 50 милиона паунда. И докато за "червените" той беше същинска голова машина, то с екипа на лондончани испанецът реализира 45 гола в 172 мача, превръщайки се в една от най-големите трансферни издънки в историята.

Ще играе ли Фернандо Торес в Челси?

Рио Фърдинанд обаче не смята, че Торес се е представил слабо, а по-скоро начинът на игра на Челси не е съответствал на силните качества на Ел Ниньо.

"Причината за това, че не се установи добре в Челси, е начинът, по който той играе. Той обича да играе скоростен футбол, обича да е част от контраатакуващ тим. В Ливърпул Джерард взимаше топката, мислеше бързо и с едно докосване го извеждаше в предни позиции.

Фернандо отиде в Челси, а лондончани играеха с много притежание на топката. Така неговите качества останаха незабелязани. Този стил на игра не е неговият. Той е добър при бързи разигравания и затова не му се получи в Челси. Просто там не използваха силните му качества", каза бившият защитник на Манчестър Юнайтед пред "BT Sport".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички