Защо Диего Симеоне е перфектният за Челси?


Защо Диего Симеоне е перфектният за Челси?
Снимка: Gulliver/Getty Images

1533 0

След уволнението на Жозе Моуриньо спекулациите, свързани с това, кой ще бъде неговият заместник от следващата година са много. Едно от най-често срещаните имена е това на наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Британският The Telegraph разкрива причините, поради които той би бил перфектният избор.

Прекъсна доминацията на Реал и Барселона в Испания

В първия си сезон в Атлетико Мадрид, през 2012г. печели Лига Европа. Следващото лято победи Реал МАдрид в битката за Купата на краля и тримфира. А в края на сезон 2013/2014 Атлетико завърши на първо място в испанската Примера дивисион, като голяма заслуга затова има именно СИмеоне.

Може да работи с ограничен бюджет

Да загубиш играчи като Фернандо Торес, Агуеро, Фалкао, Диего Коща, Давид де Хеа, Арда Туран, Филипе Луис ще накара повечето мениджъри да потънат в отчаяние. Въпреки това Симеоне успя да запази Атлетико конкурентен. Реал МАдрид получава 100 млн. паунда всяка година от ТВ права, в сравнение с Атлетико, който получава 30.

Може да се справи с Диего Коща

Роденият в Бразилия испански нападател изглежда изключително мрачен на "Стамфорд Бридж", като някои фенове дори го обвиниха за уволнението на Моуриньо. Това на беше така под ръководството на Симеоне в Мадрид. Коща бе един от най-страховитите нападатели и беше в основата за спечелването на шампионската титла през 2014г. Той отбеляза 27 гола през същия сезон.

Умее да накара тимът да се защитава

През сезона, спечелили шампионската титла в Испания, Атлетико имат 26 допуснати гола. Това са със 7 по-малко от тези на Барселона и 12 по-малко от тези на градския съперник Реал. Една от силните страни на Диего е да осигури стабилна защита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички