Защитата провали Арсенал, Манчестър Юнайтед си тръгна с три точки от "Емирейтс" (ВИДЕО)


Защитата провали Арсенал, Манчестър Юнайтед си тръгна с три точки от "Емирейтс" (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4196 0

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели дербито на 15-я кръг от Висшата лига, след като се наложи като гост над Арсенал с 3:1. Това бе първа домакинска загуба във всички турнири за лондончани от март месец.

Още до 11' гостите поведоха с 2:0 след две грешки на защитата на Арсенал. В хода на срещата Арсен Венгер пусна на терена всичките си атакуващи футболисти, като в последните 15' домакините играеха с Алексис Санчес, Месут Йозил, Дани Уелбек, Алекс Иуоби, Оливие Жиру и Александре Лаказет. Това обаче също не стигна за обрат в срещата.

След победата "червените дяволи" събраха 35 точки и са на 5 от лидера Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Арсенал пък отстъпи 4-та позиция на Ливърпул, като "топчиите" са с 28 точки, а мърсисайдци с 29.

Играчите на Жозе Моуриньо наложиха натиск още в началните минути и до 11' вече водеха с 2:0. Антонио Валенсия откри в 4' след добра комбинация с Пол Погба.

В 11' и Джеси Лингард се разписа. Грешка в защитата на домакините подари топката на Ромелу Лукаку, който в коридор изведе Лингард и английският национал удвои.

Предвид старта на мача Арсен Венгер предприе мерки, като извади Шкодран Мустафи, а на негово място се появи Алекс Иуоби.

През втората половина на първото полувреме "артилеристите" заиграха по-открито и пропуснаха две възможности. В 32' Лаказет стреля в гредата, а секунди по-късно и Гранит Джака отправи опасен удар, който обаче се размина на сантиметри от целта.

4' след подновяването на играта "топчиите" се върнаха в мача. Александре Лаказет бе точен, след като Аарън Рамзи остави французина очи в очи с Давид де Хеа във вратарското наказателно поле и таранът не сгреши.

В 52' гредата спаси тима на Арсенал, когато Петър Чех показа страхотен рефлекс, за да отклони кълбото.

В 56' Давид де Хеа направи поредна порция спасявания, когато първо отрази удар на Лаказет, а след това и добавката на Санчес.

В 63' Лингард вкара за 1:3 и върна аванса от 2 гола на своя тим. Той се възползва от страхотен пас на Пол Погба, за да вкара втория си гол в мача.

15' преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко. Пол Погба си поведе дълго топката и в опит да я стигне настъпи неприятно Ектор Бейерин и заслужено бе пратен под душовете с директен червен картон.

Преди мача

Тимът на Арсенал заема 5-та позиция в класирането в момента с 28 точки. При успех "топчиите" ще се върнат на 4-та позиция и ще са на една точка от Челси и Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" от своя страна продължават гонитбата с градския съперник Манчестър Сити. "Гражданите" са лидери с 40 точки еднолично на върха.

В последните пет мача между тези два тима лондончани са записали две победи, като две срещи са завършили на равно. 

Състави:

Арсенал: Чех, Косчелни, Мустафи, Монреал, Рамзи, Джака, Бейерин, Коласинац, Йозил, Санчес, Лаказет.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Рохо, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Погба, Матич, Лингард, Лукаку, Марсиал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички