Започва се от март: Без жълти картони, вече само "хокейни" наказания във футбола


Започва се от март: Без жълти картони, вече само "хокейни" наказания във футбола
Снимка: Guliver/Getty Images

3298 0

Наказания от няколко минути като в хокея вместо жълти картони ще бъдат използвани в професионалния футбол до 2-3 години, прогнозира Би Би Си на базата на очакванита и сигналите от ФИФА.

Още следващия месец Международният борд на футболните асоциации, който единствен може да променя правилата на играта, ще се събере на традиционна годишна среща и ще обсъжда именно тази революционна новост.

Идеята е първо "хокейните наказания" да бъдат въведени в мачове на младежките първенства и в аматьорските лиги, след като досега методът е тестван именно там. До 2-3 години обаче се очаква жълтите картони да отпаднат и в професионалните турнири.

Също така може да бъде даден шанс на всяка отделна държавна футболна асоциация да увеличи или намали броя на позволените смени в мач от местните надпревари.

За тези и още много други планирани промени от ФИФА наскоро обяви Марко ван Бастен, който сега е технически директор на футболната централа. Негово е предложението и само и единствено капитанът да може безнаказано да говори с главния съдия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички