Запленен от футбола, но с необичаен бизнес: Как бъдещият заместник на Клоп се е подготвял за треньорството?


Запленен от футбола, но с необичаен бизнес: Как бъдещият заместник на Клоп се е подготвял за треньорството?
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

4695 0

Арне Слот се превърна в изненадващ фаворит за поста на Юрген Клоп, като и самият нидерландец призна, че се водят преговори между Ливърпул и Фейенорд.

"Бих искал да стана новият мениджър на Ливърпул, решението ми е ясно. Фейенорд и Ливърпул водят преговори за преговори, чакам да видя какво ще излезе от това", заяви по-рано Слот.

Необичайният път към треньорството

Още: "Клубовете преговарят": Ливърпул плаща куп пари за наследника на Юрген Клоп, ще има ли пречки?

Арне Слот очаква финализиране на преговорите

Слот има доста необичайно пътешествие по пътя към треньорството, проучвайки множество потенциални кариерни пътища, преди да получи първата си мениджърска роля в Камбуур през 2016 година. След като се оттегля от игра през 2013 г., Слот решава да продължи образованието си, но също така стартира бизнес с брат си Джако, продавайки капитански ленти.

Успоредно с това начинание, той не се откъсва от футболния свят като наставник на юношески отбор в Цволе, където интересът му към треньорството започва да се развива допълнително.

Ценни уроци от баща си

Още: Отправиха огромно предупреждение към заместника на Юрген Клоп - 40 души си тръгват от Ливърпул

В по-младите си години Слот често придружава баща си, Аренд, училищен учител и треньор на аматьорски отбор, на неговите мачове. Слушането на инструкциите на баща си от петгодишна възраст в съблекалните предоставя на Слот ценни познания за методите на обучение и управлението на отбор. А това му помага изключително много за професионалната кариера.

Футболният стил на нидерландеца е изключително фокусиран върху пресата. Именно заради това в Ливърпул се надяват да се осигури плавен преход от Клоп, който използва подобен стил през деветте си сезона в клуба.

Още: "От години не е имало такъв треньор": По стъпките на Кройф, но обсебен от Гуардиола и вманиачен по контрола - кой ще наследи Юрген Клоп?

Звезда на Арсенал похвали спряган за Ливърпул, помогнал му е много в развитието

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички